Ikke bare greit - om å være fattig på Sørlandet: Bursdagsgaven 01

Thanks! Share it with your friends!

You disliked this video. Thanks for the feedback!


Added by miamigo
128 Views
I Vest-Agder-museets prosjekt "Ikke bare greit - om å være fattig på Sørlandet" (2016-2018) arbeidet museet med dokumentasjon, vandreutstilling og publikasjon om fattigdom på Sørlandet i fortid og nåtid (https://www.vestagdermuseet.no/forsiden/fattigdom/). Vi intervjuet 13 personer som føler eller har følt hvordan det er å stå utenfor samfunnet på grunn av økonomi i dagens rike Norge. Prosjektet er avsluttet, men lever videre som formidlingsopplegg til skolene, og problemstillingen “Å være fattig på Sørlandet” er dessverre fremdeles altfor aktuell.

I skoleopplegget inngår et animasjonsverksted, der elevene lager korte stopmotion-filmer med utgangspunkt i dilemmaer knyttet til det å være fattig i verdens rikeste land. Elevene har bare i underkant av 40 minutter på seg til å lage filmen og reflektere over problemstillingene de har fått utlevert, så vi er imponert over hva de har fått til. Det er enkle filmer uten lyd og andre effekter.

Vest-Agder-museet viser her et utvalg av de rundt 110 filmene som ble skapt under DKS-turneen for 5. og 6. trinn i januar og februar 2020. Oppgavene de arbeidet med var:
BURSDAGSGAVEN: Jeg er bedt i bursdag, men har ikke penger til gave. Hva gjør jeg?
BURSDAGSSELSKAPET: Bestevennen din har bursdag, men har ikke råd til selskap. Hva gjør du?
JUL: Vennegjengen planlegger å gi hverandre gaver til jul. Jeg har ikke råd til det. Hva gjør jeg?
FOTBALLTUREN: Fotballaget planlegger fotballtur, men en sier at hun/han ikke kan være med. Har lagkameraten kanskje ikke har råd, men tør ikke si det? Hva gjør dere?
KINO 1: Vennegjengen vil gå på kino, men jeg vet at bestevennen min ikke har råd. Hva gjør jeg?
KINO 2: Vennene mine vil gå på kino, men jeg har ikke råd. Hva gjør jeg?
Category
AGDER
Commenting disabled.